Přírodní látky kyselé chuti

  • O. Lapčík Ústav chemie přírodních látek, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Praha
  • Z. Wimmer Ústav chemie přírodních látek, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Praha | Ústav experimentální botaniky AV ČR, Izotopová laboratoř, Praha
  • L. Opletal Katedra farmaceutické botaniky a ekologie, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové, Univerzita Karlova v Praze, Hradec Králové
  • J. Moravcová Ústav chemie přírodních látek, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Praha
  • J. Čopíková Ústav chemie a technologie sacharidů, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Praha
  • P. Drašar Ústav chemie přírodních látek, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Praha
Klíčová slova: přírodní látka, kyselá chuť, doplněk stravy, obnovitelné zdroje

Abstrakt

A brief survey of naturally occurring sour compounds is given. It can contribute to the knowledge of the biodiversity of secondary metabolites which can be utilized among others, in food, cosmetic and pharmaceutical industry. The beauty and biodiversity of this group of mostly secondary metabolites are illustrated. The review is also aimed at teachers and students.

Publikované
2015-07-15
Sekce
Články

Nejaktuálnější články stejného autora (stejných autorů)