Stanovení biologicky aktivních chmelových prenylflavonoidů metodou HPLC-PDA ve chmelovém materiálu

  • T. Hudcová Ústav biotechnologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Praha
  • H. Skoupá Ústav biotechnologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Praha
  • L. Jelínek Ústav biotechnologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Praha
  • M. Karabín Ústav biotechnologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Praha
  • P. Dostálek Ústav biotechnologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Praha
Klíčová slova: chmelové prenylflavonoidy, 8-prenylnaringenin, isoxanthohumol, xanthohumol

Abstrakt

In recent years, an interest in the health-promoting activities of derivatives of hop constituents has grown. Pharmaceutically important substances in hop are primarily prenylated flavonoids, in the context with their proven biological effects. A reliable analytical method using HPLC-PDA for determination of all prenylated flavonoids (xanthohumol, isoxanthohumol, 8-prenylnaringenin) in hop materials was developed.

Publikované
2015-06-15
Sekce
Články

Nejaktuálnější články stejného autora (stejných autorů)