Moderní postupy využívané při přípravě vzorků pro stanovení alkoholů, esterů a kyselin v pivu

Autoři

  • Karel Štěrba Ústav kvasné chemie a bioinženýrství, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Praha
  • Pavel Dostálek Ústav kvasné chemie a bioinženýrství, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Praha
  • Marcel Karabín Ústav kvasné chemie a bioinženýrství, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Praha

Klíčová slova:

pivo, alkoholy, estery, kyseliny

Abstrakt

Alcohols, esters and acids are substances which create specific flavour of beer. The aim of this work is to describe a number of methods, which are used for their determination in beer, with emphasis on modern methods developed in recent years. A comparison of these methods is also given.

Stahování

Publikováno

15.08.2011

Jak citovat

Štěrba, K., Dostálek, P., & Karabín, M. (2011). Moderní postupy využívané při přípravě vzorků pro stanovení alkoholů, esterů a kyselin v pivu. Chemické Listy, 105(8), 603–610. Získáno z http://chemicke-listy.cz/ojs3/index.php/chemicke-listy/article/view/1096

Číslo

Sekce

Články