Technické informace a služby

Roti-Nylon plus membrána

Firma C. Roth přináší jako novinku kationickou zesílenou nylonovou membránu s porositou 0.45 mm a zvýšenou pevností. Membrána je určena pro Southern, Nothern, alkalický, kapilární vakuový a elektro transfer. Je balena v rolích 30 cm x 3 m. (# 7101)

Koloidní barvivo Roti-Blue

Spolu s novou membránou přináší fa C. Roth koloidní barvivo CBBG-250 na proteiny na polyakrylamidových gelech. Barvení má vysokou specificitu k proteinu a minimální ke gelové matrici. Vysoká barvicí schopnost dosahuje detekčních hodnot menších než 30 ng proteinu. (# 7102)

Bachem Bulletin

Známá peptidářská firma Bachem nabízí v rámci oslav svého 25. výročí založení brožuru s více než 200 novými přírůstky do svého katalogu, aminokyselinové deriváty, pryskyřice, bioaktivní peptidy a serii biologicky aktivních látek pro life sicence. (# 7103)

Mikro HPLC technika

Mikroborová technika v HPLC šetří dramaticky spotřebu mobilní fáze a často i zvyšuje citlivost použité metody. Typicky pak odezva detekce látky v HPLC může být přechodem od 4,6 mm kolony na 1 mm v maximu výšky signálu i několikrát vyšší. Firma SGE nabízí serii mikroborových kolon s průměrem 1 a 0,5 mm vyrobené z populárních GLT trubek (Glass Lined Tubing) s PEEKsilovými kapilárami. Pro přetvoření téměř jakéhokoliv kapalinového chromatografu na mikroměřítko slouží m-Flow dělič. Tento dělič umožní klasické analytické HPLC pístové pumpě čerpat kvalitně v oblastech průtoku potřebných pro mikrokolony o průměru 0,3, 0,5, 1 a 2 mm. Dělič odštěpí z průtoku mobilní fáze požadovanou část a zbytek může být recyklován. Pro kontrolu průtoku slouží mikroprůtokoměr SGE. Firma nabízí o celé mikro HPLC výstižnou brožuru. (# 7104)

Chromatography products guide

Průvodce chromatografickými produkty z kuchyně australské firmy SGE uvádí produkty typické, ale i celou serii spotřebních částí pro chromatografy HP, Varian, Shimadzu, PE, C. Erba, CTC i žádanku o další informace. (# 7105)

Nový katalog C. Roth

Nový katalog firmy, která dodává "téměř vše pro chemiky" pro rok 1996/7, je již na světě. Napište si o něj pomocí odpovědní karty a čísla. (# 7106)

Přehledná brožura fy C. Gerhardt

Významný německý výrobce mineralizačních přístrojů, analyzátorů těžkých kovů, parodestilačních zařízení, míchaček, třepaček a zahřívacích prvků nabízí brožuru s přehledem celého svého sortimentu. (# 7107)

Nový vakuometr fy Vacuubrand

Německá firma Vacuubrand dala na trh nový vakuoměr typu DVR5. Jde o měřidlo s osvědčenou kombinací digitální a analogové stupnice s rozšířeným rozsahem měřených tlaků od 1 100 do 0.1 mbar. Externí tlaková sonda je v antikorozním provedení vhodná pro provoz v chemické laboratoři. Měřící princip je kapacitní, měření je tudíž nezávislé na druhu plynu jehož tlak je měřen. DVR5 je vybaven seriálním portem pro přenos dat. Nový vakuometr rozšiřuje stávající sortiment VAP5 (Pirani, 1 000-0.001 mbar, externí sonda) a DVR2 (piezoelektrický člen, interní sonda, 1100-1 mbar). (# 7108)

Katalog kolon VYDAC

Populární americký výrobce speciálních kolon Vydac nabízí nový katalog a ceník. (# 7109)

Novinka z kuchyně SoftShell

Firma SoftShell uvedla na trh novou kombinaci produktů tzv. ChemWindow Suite určenou pro W95/NT. Tato sada programů obsahuje populární ChemWindow DB, SymApps pro prostorové znázorňování molekul ve stylu drátěných, kuličkových a kalotových modelů, včetně znázornění vyplnění prostoru (space filling). Dále sada obsahuje ChromKeeper, který je významný pomocník pro publikační zpracování chromatogramů a dále program IRKeeper pro zpracování IČ spekter. Cena programu je $ 599, upgrade z jakéhokoliv jiného chemického kreslícího programu je lacinější o 200 dolarů. (# 7110)

Brožura o stavebnicových vakuových systémech

Firma Vacuubrand nabízí brožuru Chemistry vacuum systems popisující logiku výstavby modulárních vakuových zdrojů PC 500 (10 mbar) a PC 600 (2 mbar) pro jeden i dva vakuové "spotřebiče" s vakuem řízeným manuálně i elektronicky. Brožura přináší základní technické informace o rozvodu vakua pomocí vakuové sítě MVS a řídící jednotce vakua CVC2. (# 7111)

Roztoky a reagencie pro molekulární biologii a life science

Firma C. Roth nabízí přehlednou brožuru Solutiona and Reagents for Molecular Biology popisující stále se inovující sortiment výrobků life science. (#7112)